Noha az esküvői főszezon májustól szeptemberig tart, az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az őszi lakodalmak. Lássuk, milyen okok állhatnak e trend mögött.

1. Időjárás

Mivel a nyári hőség néha még az árnyékban is nehezen elviselhető, joggal voksolnak a párok a kellemesen hűs őszi időjárásra, amikor nem kell attól tartani, hogy valaki rosszul lesz a ceremónia vagy a fotózás alatt.

2. Több választási lehetőség

Míg a nyári időpontokért szabályos verseny folyik mind a helyszínekért, mind pedig az esküvői szolgáltatókért, ősszel kevésbé stresszes és kevesebb időt vesz igénybe a szervezés, hiszen nem kell áttekinteni a sokadik alternatívát is. A pár által megálmodott helyszínen a legnépszerűbb esküvői szolgáltatók segítik majd a menyasszonyt és a vőlegényt a gondtalan, önfeledt ünneplésben.


3. Őszi színek

Nincs olyan menyasszony, aki ne imádná az őszi hónapok élénk színkavalkádját. Több tere nyílik a színekkel való kísérletezésre a dekoratőrnek és a fotósnak is, akik ilyenkor az évszaknak megfelelően teljesen egyedivé tudják varázsolni a munkájukat.


4. Szezonális konyha

A megszokott köszöntő pezsgő helyettesíthető almaborral vagy forralt borral, míg az ételválaszték bővíthető szezonális különlegességekkel a sütőtöktől a fahéjas almán vagy körtén át egészen a gyökérzöldségekig. Az esküvői tortára kerülhet őszi dísz, míg a desszertek között könnyedén helyet kaphatnak azok a krémes sütemények, amelyek korábban a meleg miatt túlságosan rizikósnak számítottak volna.

5. Mindenki jelen

Nem kell attól tartani, hogy valamely szerettünk utazás/nyaralás/fesztiválozás miatt nem jön el a nagy életeseményre. A meghívott és a ténylegesen megjelenő vendégek közötti különbség a nyári esküvőkkel ellentétben igen csekély lesz.

6. Korábban kezdődik a mulatság

Mivel korábban megy le a nap, ezért korábban is indul a buli. Míg nyáron a meleg miatt jellemzően rövid ideig bírják a vendégek a táncparketten, és sűrűn kijárnak levegőzni, ősszel gyorsan összekovácsolódik bent a násznép s még nagyszülők is ropják hajnalig.